Építsünk közösséget Ongán!


2023-31-26_12-47-55_a2_fekvo_nyomda-001



A projekt megnevezése:

ÉPÍTSÜNK KÖZÖSSÉGET ONGÁN!

Támogatás összege: 170 980 350 Ft

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00013

A projekt kezdete: 2022.10.03.

A projekt befejezése: 2025.03.31.

Kedvezményezett: Onga Város Önkormányzata

Támogatás mértéke: 100%



A projekt bemutatása

 

Onga városa jelen formájában még nem felel meg a modern városi szerepkör követelményeinek, bár több projekt is megvalósításra került a közelmúltban, amelyek mind hozzájárultak egy korszerű, élhetőbb kisváros kialakításához. Jelen fejlesztés azt szolgálja, hogy Onga már középtávon egy attraktív városképpel, közösségi funkcióját jól betöltő kisvárossá váljon. A helyi közösségi élet meghatározó programjai sajátos, a településre jellemző arculatot kapnak, a programlehetőségek bővülnek. Átfogó cél Onga kulturális, közösségi értékeinek közismertté tétele, és a minőségi élet biztosításához szükséges lehetőségek kiaknázása.

 

A fejlesztés alábbi elemekből épül fel:

• Projekt előkészítés: műszaki tervezés, szükséges megalapozó tanulmányok elkészítése (igényfelmérés, PET), közbeszerzés lebonyolítása.

•   Közösségi célú tevékenységek:

- önkormányzati tulajdonban lévő építmény korszerűsítése – meglévő Művelődési Ház tetőcseréje szükségessé vált,

- illetve egy új (kisebb) épület építése közösségi céllal – Közösségi Ház kialakítása.

- soft tevékenységek: elkészült infrastruktúra használatának bemutatását és népszerűsítését segítő akciók, programok, kiadványok

•   Önállóan nem támogatható,

- kötelező tevékenységek: nyilvánosság megvalósításhoz kapcsolódó költségek, akadálymentesítés, energiahatékonysági és a megújuló energiafelhasználás bővítése szempontok érvényesítése, projektmenedzsment

- választható tevékenységek: Települési szintű körforgásos gazdasági stratégia kidolgozása

 

A projektben közösségi funkciójú önkormányzati fenntartású épületek érintettek, és közösségi célú tevékenységek tervezettek, gazdaságélénkítő tevékenység nem szerepel a projektben.












Vissza