Vidékfejlesztési Program - LEADER Helyi akciócsoportok együttműködése


LEADER - Helyi Akciócsoportok együttműködési
tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása –

Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület és partnereik
együttműködése


Kedvezményezett neve:
Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány, Onga Város Önkormányzata Konzorcium

 

Pályázati felhívás neve (kódszáma): LEADER - Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása (VP6-19.3.1-17)

 

Projekt címe (azonosító száma): Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület és partnereik együttműködése (támogatási kérelem azonosítószáma: 1923982985, támogatói okirat iratazonosító száma: 1967008809)

 

Szerződött támogatás összege: 18.653.785 Ft

Onga Város Önkormányzatára jutó támogatási összeg: 9.000.000 Ft

 

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Az együttműködés során a Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány egy 27,26 m²-es, laminált padlós, akadálymentesen megközelíthető, az épített környezetbe illeszkedő közösségi tér építését vállalja Érpatakon. Onga Város Önkormányzata eszközbeszerzést valósít meg a Darvas Közösségi Ház és Múzeum Pálinkamúzeum részébe, ahová egyedi masszív fa székeket (48db), egyedi fa rusztikus borozó asztalokat (8db, 170 x 78 x 90 cm) és egy tálaló bútort szerez be. Az Önkormányzat ezen felül vállalja egy könyv kiadását, mely a pálinkafőzést mutatja be múlt – jelen – jövő vonatkozásban. További eszközként beszerzésre kerül egy laptop is.

Mindkét megvalósítási helyen fontos szerepet játszik a pálinka és a köré épült elméleti és gyakorlati tudás. A Darvas Közösségi Ház és Múzeum főként a pálinkához kapcsolódó elméleti, történelmi tudást adja át, míg Érpatakon a mai modern pálinkafőzés is bemutatható, előadások által átadható.

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, mint konzorciumvezető feladata a projekt-előkészítés, a projektmenedzsment és a nyilvánosság biztosítása. Ezen felül egy rendezvény szervezését is vállalja, ahol a projekt eredményeinek bemutatása történik meg. A projekt során a szereplők célja a pálinkafőzés elméleti és gyakorlati, illetve történelmi bemutatása, minél szélesebb körben történő megismertetése. A projekt által megtörténik a kölcsönös tapasztalatcsere, azok egymásnak való átadása, a tudás megosztása, az elméleti és gyakorlati ismeretek cseréje.

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.11.01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.12.15.


 

Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány - Érpatak 

 

Onga Város Önkormányzata - Darvas Közösségi Ház és Múzeum Onga 

 

Záró rendezvény
Vissza