Idegenforgalom Ongán


Onga idegenforgalmi vonzereje a település határában, különböző időben nyílt bányatavakhoz kötődik, ahol háborítatlan környezetben lehet pihenni, horgászni, de megoldható a lovaglás is. A tavak kiépítése (parkosítás, kilátó, tábor kialakítása, szálláshely stb.) folyamatban van. Az önkormányzat távlati terve között szerepel a tavak mellett üdülési telkek kialakítása és egy tanösvény létrehozása. A Hernád menti táj sokfele szinte ma is érintetlen formájában várja a túrázókat.

A település legnagyobb szabású, nem csak az ongaiak érdeklődésére számot tartó rendezvénye volt az augusztus 20-án megrendezésre kerülő Falunap, mely első alkalommal 1996-ban került megrendezésre. 2006-tól helyette májusban több napos Ongai Kulturális Napokat szervez az önkormányzat, ahol koncertek, előadások, kiállítások, színházi bemutatók várják a más településről érkezőket is. A kulturális programok közül kiemelkednek még a hagyományőrző télűző kiszehajtás, a szüreti felvonulás, a helyi hagyományőrző néptánccsoport fellépései. Az önkormányzati intézmények mellett az Ongai Kulturális Egyesület is változatos programokkal várja a kultúra iránt fogékony lakosokat, az ide látogatókat.

A falumúzeum ingatlanán elkészültek egy kulturális-honismereti központ, közösségi hely tervei, ahol a település szálláslehetőséget kíván biztosítani az ide látogatóknak, illetve képzés és kisebb konferencia központot szeretne létrehozni.

  

Madártávlatból
kép
kép
kép

kép

kép

kép kép
kép

kép

kép

Hagyományőrző
kép
Hagyományőrzők
kép
kép  

Vissza