Lakossági Hírlevél - Kábítószer fogyasztás elleni küzdelem! 
fejléc bűnmAlap 2
 
Lakossági Hírlevél
2023. június II.
 
Ma van a Kábítószer fogyasztás elleni küzdelem Világnapja!
 

No-Drugs-Campaign
 
Tisztelt Olvasó!

„Első az ember: állítsuk le a megbélyegzést és a diszkriminációt, erősítsük a megelőzést" üzeni az UNODC, az Egyesült Nemzetek Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala.

A világ kábítószer-problémája összetett probléma, amely világszerte emberek millióit érinti. Sok kábítószer-fogyasztó ember szembesül megbélyegzéssel és diszkriminációval, ami tovább károsíthatja fizikai és mentális egészségét, és megakadályozhatja őket abban, hogy hozzájussanak a szükséges segítséghez. Az Egyesült Nemzetek Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala (UNODC) elismeri a kábítószer-politikák emberközpontú megközelítésének fontosságát, különös tekintettel az emberi jogokra, az együttérzésre és a bizonyítékokon alapuló gyakorlatokra.

A kábítószerrel való visszaélés és az illegális kereskedelem elleni nemzetközi napot, vagyis a kábítószer-kereskedelem világnapját minden év június 26-án tartják, hogy megerősítsék a cselekvést és az együttműködést a kábítószer-visszaéléstől mentes világ megteremtésében. Az idei kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a drogfogyasztókkal való tisztelettel és empátiával való bánásmód fontosságára; bizonyítékokon alapuló, önkéntes szolgáltatások nyújtása mindenki számára; alternatívák felkínálása a büntetés helyett; a megelőzés előtérbe helyezése; és együttérzéssel vezet. A kampány célja továbbá a kábítószer-használók megbélyegzése és diszkriminációja elleni küzdelem azáltal, hogy előmozdítja a tiszteletteljes és nem ítélkező nyelvezetet és attitűdöket.

szórólap7-722x1024

szórólap_hát4-722x1024

Minden év június 26-a a Kábítószer fogyasztás elleni küzdelem Világnapja. Az idei kampány egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a drogfogyasztókkal való tisztelettel és empátiával való bánásmód fontosságára; bizonyítékokon alapuló, önkéntes szolgáltatások nyújtása mindenki számára; alternatívák felkínálása a büntetés helyett; a megelőzés előtérbe helyezése; és együttérzéssel vezet. A világnapi üzenetről bővebben itt olvashat.

A világnapi üzenet: „Első az ember: állítsuk le a megbélyegzést és a diszkriminációt, erősítsük a megelőzést"
 
Cím: 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám; 3501 Miskolc, Pf. 161.
Telefon: (06-46) 514-523, BM: (31) 23-27; Fax: (06-46) 514-500/27-37, BM: (31) 27-37
E-mail: bunmeg@borsod.police.hu