A karácsonyi sütés-főzés során keletkezett sütőolaj leadható településünk 3 pontján!Onga Város Önkormányzata csatlakozott a „CseppetSem!” programhoz, melynek keretében lakossági használt sütőolaj (sütő zsiradék, kókuszolaj, pálmaolaj) begyűjtési pontok kerültek kialakításra településünk három pontján:

A Bársonyos Óvoda és Bölcsőde Hunyadi utca 43. sz. alatti és Arany János utca 14. sz. alatti épületében, továbbá az Onga Konyha Nonprofit Kft. Major u. 5. sz. alatti székhelyén. A lakosság a használt sütőolajat az óvodákban munkanapokon 7.00-17.00 között, míg a konyhán munkanapokon 7.00-14.00 között adhatja le.

Az anyagokat a gyűjtőpontokon „cseppmentesen”, azaz lezárt csomagolásban (műanyag palackban, befőttesüvegben) lehet leadni, így nincs kiömlésveszély. A gyűjtőpontokon korlátlan mennyiségű anyag adható le, melyet leszűrni sem kell.

A gyűjtőponton összegyűlt használt sütőolaj minden kilogrammja után 25 forint/kilogramm anyagi támogatást kap az Ongai Óvodásokért Alapítvány.

Mindannyiunk érdeke a használt sütőolaj és sütőzsiradék szelektív gyűjtése, a felnövekvő nemzedékek egészségének védelme és a környezetromlás megakadályozása! A környezetvédelmi hasznon túl fontos, hogy az összegyűjtött anyag 100%-ban újrahasznosításra kerül: a zaccot biogázüzemben elektromos energia előállítására használják fel, míg a cseppfolyós anyagból biodízel alapanyag készül.

Kérjük, éljen a lehetőséggel a környezet védelme érdekében!