Lakossági Hírlevél - Adventi bűnmegelőzési tippek 

fejléc bűnmAlap 2
 
 
2021. Advent
 
Adventi bűnmegelőzési tippek!
Tisztelt Olvasó!

 
Közeleg december, az adventi időszak, karácsony. A kereskedelmi egységek több akcióval is készülnek, mely vonzó lehet az ajándékot keresők számára. A karácsonyi ajándék után rohanó emberek hajlamosak lehetnek arra, hogy a vagyonbiztonságukat elhanyagolják, kevésbé figyeljenek értékeikre.

Annak érdekében, hogy a december békés és nyugodt legyen szeretnénk Önökkel néhány bűnmegelőzési tippet megosztani.

karacsonyfa

  • Gépkocsijával kijelölt és lehetőség szerint kivilágított helyen parkoljon, a járművet zárja le, a biztonság technikai eszközöket használja.
  • Fontos, hogy ne vigyen magával a szükségesnél több pénzt a bevásárlásra, értékeit több helyen, elsősorban belső zsebben helyezze el, ahová nem lehet észrevétlen benyúlni.
  • Fizetéskor ne tegye a pultra pénzét, bankkártyáját, illetve ne hagyja a bevásárlókocsiban őrizetlenül értékeit.
  • Készpénz helyett bankkártyát használjonPIN kódját ne tárolja az elektronikus fizetőeszköz mellett.
  • Elinduláskor érdemes szemrevételezni a gépkocsit, hogy nincs -e rajta sérülés, feltörésre utaló nyom. Amennyiben ilyet észlel, hívja a 112-es segélyhívó számot és ne nyúljon semmihez.
  • Utcai támadás elszenvedőjeként, amennyiben nincs más reális lehetősége, adja át értékeit és ne álljon ellen, ezzel elkerülheti a bántalmazást.

Nyitó1

2020 negyedik negyedévében 39%-kal nőtt az online kereskedelem az előző évhez képest. Mindez előrevetíti a 2021 évi növekedés ütemét is. A növekvő internetes eladásokkal együtt növekszik az online csalási kísérletek száma is, hiszen a bűnözők is hasznot szeretnének húzni a megnövekedő lehetőségekből. Emiatt fontosnak tartjuk, hogy az online térben is biztonságban legyenek Olvasóink.

 
Javasoljuk, hogy aktuális tartalmakért (tanácsokért, felhívásokért) kövessék az Országos Rendőr-főkapitányság Internet tudatosan – online is biztonságban Facebook oldalát, amelyet a képre KATTINTVA érhetnek el.

Internet tudatosan
 

 Figyelem!


December 1-én
 indul Adventi kalendáriumos játékunk is. Figyelje a www.bunmegelozes.eu oldalt és nyerjen! További információk december 1-én a honlapon.
 
 Megjelent az ORFK 112-es hírlevele!

112-es_1
112-es_2
 
Ne feledje, keressen minket a Facebook-on is!
 
Cím: 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.; 3501 Miskolc, Pf. 161.E-mail: sajto.borsodmrfk@borsod.police.huTelefon: (06-46) 514-510, BM: (31) 26-24E-mail: bunmeg@borsod.police.huTelefon: (06-46) 514-523, BM: (31) 27-18