"CSEPPETSEM!" Környezetvédelmi program

Lakossági felhívás a "CSEPPETSEM!" környezetvédelmi programhoz csatlakozásrólOnga Város Önkormányzata csatlakozott a „CseppetSem!” programhoz, melynek keretében lakossági használt sütőolaj begyűjtési pontok kerültek kialakításra településünk három pontján:

A Bársonyos Óvoda és Bölcsőde Hunyadi utca 43. sz. alatti és Arany János utca 14. sz. alatti épületében, továbbá az Onga Konyha Nonprofit Kft. Major u. 5. sz. alatti székhelyén.

A lakosság a használt sütőolajat az óvodákban munkanapokon 7.00-17.00 között, míg a konyhán munkanapokon 7.00-14.00 között adhatja le.
A „CseppetSem!” program a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelemi szempontok mellett további előnyt is jelent városunk számára, hiszen a hasznosítást szervező Biotrans Kft. vállalta, hogy a gyűjtőponton összegyűlt sütőolaj minden hasznos kg-ja után 25 Ft-tal támogatja az Ongai Óvodásokért Alapítványt.

A használt sütőolajat és sütőzsiradékot PET-palackban vagy befőttesüvegben kell a hulladékgyűjtőben elhelyezni, ezáltal a leadási rendszer cseppmentes tud maradni. Bízunk abban, hogy a rendszer segítségével a magán- és közcsatorna-hálózat meghibásodási és rongálódási aránya csökken, a szennyvíztisztítók mentesülnek az olaj kiszűrésére fordított többletenergia-felhasználástól.