Lakossági Hírlevél - Téli állatvédelem


 
 
fejléc bűnmAlap 2
 
Lakossági Hírlevél
2023. december

Téli 
állatvédelem

Megérkezett az igazi télies időjárás. Repkednek a mínuszok napközben és éjszakai is, éppen ezért nagyon fontos, hogy házi kedvenceinkre kiemelten figyeljünk ebben az időszakban.

 
A nagy hidegben kint tartott kedvenceink számára mindenképpen biztosítani kell energiában gazdag élelmet és a szélvédett kuckó is létfontosságú. Mivel napközben is mínuszok vannak, így rövid időn belül befagyhatnak a tálakban levő vizek, így azokat is folyamatosan ellenőrizni, cserélni kell, lehetőleg langyos vízre.

 
 
   Arról sem szabad elfeledkezni, hogy az állatok mozgásigénye ebben az időszakban sem csökken, így a megszokott módon kell vinni őket sétálni és játszani velük. A kint tartott kedvenceket semmiképp sem fürdessük ilyenkor, hiszen a természetes zsíros védőréteget lemosnánk, ezzel rontva az állat prémjének természetes szigetelő rétegét.
Az utcákon sok kóbor állat kószál, sajnos évszaktól függetlenül, de a hideg hónapokban még talán még az átlagosnál is fontosabb, hogy aki csak tud, az fogadjon be közülük egyet, vagy kérje állatvédő szervezetek segítségét.

 
A madáretetés során egyszerre gazdagodhatunk a madármegfigyelés örömével, valamint segíthetünk a madaraknak, hogy könnyedén átvészeljék a telet. Azonban ahhoz, hogy valóban segítsünk és ne okozzunk bajt, néhány egyszerű szabályt be kell tartanunk.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a háziállatok felelős tartása a gazda kötelessége!

Állatot elhagyni, kitenni vagy úgy tartani, hogy az elpusztul, bűncselekmény, amiért akár letöltendő börtönbüntetés is kapható. Amennyiben a gazda törvényes kötelezettségének nem tesz eleget állatkínzást követ el. Ha elhanyagolt, de gazdás állatot lát, hívja a 112-t.

logo
 
Ne feledje, keressen minket a Facebook-on is!
 
Cím: 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám; 3501 Miskolc, Pf. 161.
Telefon: (06-46) 514-523, BM: (31) 23-27; Fax: (06-46) 514-500/27-37, BM: (31) 27-37
E-mail: bunmeg@borsod.police.hu
 

2023-12-08 00:00

Vissza