Lakossági Hírlevél - A népszámlálás további veszélyeket is rejthet!


 

fejléc bűnmAlap 2

Lakossági Hírlevél
2022. október III.

A népszámlálás is rejthet veszélyeket!
 
Tisztelt Olvasó!

 
Az Országos Rendőr-főkapitányság újabb figyelmeztetést adott ki az október 17-től induló személyes megkeresésen alapuló népszámlálással kapcsolatban.

csalók

Folytatódik a népszámlálás!

Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik nem töltötték ki az online kérdőívet. Akik pedig november 20-ig nem teljesítik adatszolgáltatási kötelezettségüket, november 21. és 28. között a település jegyzőjénél jelentkezve tehetnek ennek eleget.

Elsősorban a szépkorúak azok, akiknek a digitális képességeik gyengébbek és személyesen fogják őket felkeresni.

Sajnos a "csalók tárháza kifogyhatatlan", így ők is megjelenhetnek, magukat népszámlálónak kiadva. Hívjuk fel idősödő rokonaink figyelmét arra, hogy mindig ellenőrizzék le az őket felkereső személyek okmányait.

Illetve segítsük hozzátartozóinkat október 16-ig az online kitöltésben, annak érdekében, hogy minimalizáljuk a bűncselekmény esélyét!

image002
pluszjel
eszemelyi-front
 
jogositvany_vezetoiengedely_minta
 
Hungarian_Passport_Cover
 
Tisztázzuk a legfontosabb tudnivalókat:
– A számlálóbiztost nem kell beengedni a lakásba, az udvaron vagy a lépcsőházban is válaszolhatnak a kérdésekre. Ha mégis beinvitáljuk otthonunkba, mindig győződjünk meg róla, hogy az illető valóban számlálóbiztos és nem egy szélhámos!

– A népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes iratokat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amelyen szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat.

 
– A Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható

06-80/080-143
 
számán a cím megadása után a telefonos operátor megkeresi a címhez rendelt számlálóbiztost, és megadja a nevét, igazolványszámát.

– Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik, hívja az ingyenes 112-es segélyhívó számot.

az ELBIR szerkesztői
 
Keressen minket a Facebookon is!
 
Cím: 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.; 3501 Miskolc, Pf. 161.
E-mail: sajto.borsodmrfk@borsod.police.hu
Telefon: (06-46) 514-510, BM: (31) 26-24
E-mail: bunmeg@borsod.police.hu
Telefon: (06-46) 514-523, BM: (31) 27-18

2022-10-17 00:00

Vissza